Clicky


Piloten Lufthansa staken drie dagen

Piloten Lufthansa staken drie dagen
28-03-2014 13:46 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - De piloten van Lufthansa leggen volgende week hun werk neer uit onvrede over de stroef verlopende salarisonderhandelingen. De vliegeniers staken in totaal drie volle dagen, van woensdagochtend tot vrijdagavond. Ook de piloten van de vrachtafdeling en budgetdochter Germanwings doen mee met de acties, zo maakte de Duitse vakbond voor piloten Cockpit vrijdag bekend.

De piloten van Lufthansa liggen inmiddels ruim twee jaar overhoop met de directie van de Duitse luchtvaartmaatschappij over een nieuwe cao. Volgens de bond heeft de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland in die periode nooit een acceptabel voorstel op tafel gelegd. Bij Lufthansa werken 5400 piloten.

Vorige week vrijdag besloten de piloten die zijn aangesloten bij de vakbond al te gaan staken. Ruim 99 procent van de leden was het met dat voorstel eens. Op dat moment was echter nog niet duidelijk op welk moment de acties van start zouden gaan. De vakbond liet wel weten de acties 48 uur van tevoren aan te kondigen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Lufthansa wordt getroffen door een staking. Donderdag legde het grondpersoneel van verscheidene Duitse luchthavens al het werk neer. Dat noopte de luchtvaartmaatschappij tot het schrappen van zeshonderd vluchten, waaronder acht van en naar Amsterdam. (Novum)