Clicky


 


Belevingsonderzoek naar veiligheid in de spoorzone

Belevingsonderzoek naar veiligheid in de spoorzone
28-03-2014 09:23 | Gevaarlijke Stoffen | auteur De Redactie

OUDENBOSCH - De gemeenten Roosendaal, Halderberge en Moerdijk starten een belevingsonderzoek naar veiligheid in de spoorzone. Nieuwe wetgeving heeft tot gevolg dat het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor door de gemeenten Roosendaal, Halderberge en Moerdijk toeneemt. Deze gemeenten onderzoeken daarom de mogelijkheid om de veiligheid in de omgeving van de spoorzone te optimaliseren.

De gemeenten hebben hiervoor 5 miljoen euro van staatssecretaris Mansveld gekregen om dit te investeren in hulpverlening en zelfredzaamheid. Uiteindelijk zullen er van deze 5 miljoen diverse projecten worden uitgevoerd om de veiligheid te verbeteren. Maar eerst moet worden onderzocht wat de meest effectieve investeringen zijn.

Dit onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een belevingsonderzoek uitgevoerd door het ingenieursbureau Anteagroup, namens de drie gemeenten. Het is belangrijk te weten hoe de bewoners deze veiligheid beoordelen. Daarom zullen via een steekproef een aantal omwonenden en bedrijven in de spoorzone voor een interview persoonlijk/schriftelijk benaderd worden. Bewoners van de adressen die voor de steekproef geselecteerd zijn, krijgen hiervan schriftelijk bericht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats