Clicky

 
Transport Online - Rederijen bereiken geen akkoord over veerdienst

Rederijen bereiken geen akkoord over veerdienst

Rederijen bereiken geen akkoord over veerdienst
27-03-2014 20:33 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het is de rederijen Doeksen en EVT niet gelukt tot een akkoord te komen over de veerdienst naar Terschelling en Vlieland. Dat schrijft staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) donderdag aan de Tweede Kamer. De schadevergoeding die Doeksen eiste was te hoog.

De staat heeft zes weken met de rederijen onderhandeld over mogelijke oplossingen voor de problemen met de veerverbindingen tussen Harlingen, Vlieland en Terschelling. Mansveld betreurt het dat het niet gelukt is tot overeenstemming te komen.

Rederij Doeksen verzorgt de verbinding met Vlieland en Terschelling en moet ervoor zorgen dat de eilanden het hele jaar goed bereikbaar zijn, ook in de perioden dat dat niet rendabel is. EVT vaart niet gedurende het hele jaar en zou sinds het bedrijf in 2012 met een groter schip op Terschelling ging varen Doeksen zoveel omzetverlies hebben toegebracht dat de verbinding tussen Harlingen en Vlieland in gevaar zou komen.

Het gerechtshof in Den Haag bepaalde eind januari dat EVT mag blijven varen op Terschelling. De rechtbank in dezelfde plaats had daarvoor juist bepaald dat de rederij haar schepen vanaf 1 februari aan de ketting moest leggen. EVT heeft de dienstregeling op 1 maart hervat.

Doeksen heeft nu een voorstel gedaan om de dienstregeling te versoberen. Dat plan wordt volgende week voorgelegd aan de gemeenteraden van Vlieland en Terschelling. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden