Clicky


De Klok Logistics verliest miljoenen euro's aan werk - UPDATE!

De Klok Logistics verliest miljoenen euro's aan werk - UPDATE!
27-03-2014 11:31 | Transport | auteur Marcel van der Voort

NIJMEGEN - KPN en Ceva Logistics hebben een groot deel van de orders weggehaald bij het Nijmeegse De Klok Logistics. Directeur  Remco Vos, van De Klok Logistics beweert dat het om 70 procent van het werk en miljoenen euro's gaat. Volgens bestuurder Henri Janssen van FNV Bondgenoten is dat "overdreven".

"In elk geval heeft Ceva Logistics het transport voor KPN bij De Klok Logistics voor een groot deel teruggedraaid. Ze laten spullen van hoge waarde vervoeren en daar moet volgens hen een goede service tegenover staan", meldt Janssen donderdagochtend.

"Er is een memo naar buiten gekomen dat er ladingdiefstallen waren en dat 50 procent van de schade zou worden verhaald op de chauffeur. Dat kan oplopen tot duizenden euro’s", omschrijft de vakbondsman. "Vervolgens blijkt dat KPN en Ceva Logistics niet willen omgaan met een bedrijf dat zo’n moraal heeft."

Ontslagen?

Betekent 70 procent minder orders dat er chauffeurs ontslagen worden bij De Klok Logistics? Janssen: "Ik denk dat Vos overdrijft met die 70 procent. En volgens mij gaan er geen chauffeurs uit. Want er zijn nog steeds vacatures. Misschien dat het aantal vacatures minder wordt. Het is van de gekke dat dit bedrijf zo met z’n spullen omgaat. De Klok Logistics is niet ingericht om aan het hoge niveau van service en dienstverlening te voldoen.”

Actie

En tenslotte: "KPN wil niet dat naar buiten komt dat ze met een slechte opdrachtnemer zaken doen."

Het is twee keer voorgekomen dat er bij dit transportbedrijf lading uit de vrachtwagens is gestolen. Het zou gaan om slordigheid van het personeel. Daar heeft Vos de afgelopen periode flink actie tegen gevoerd.

Hoewel er een verbetering merkbaar is gaat het bedrijf met het voor 50 procent aansprakelijk stellen van de chauffeurs te ver, vindt genoemde vakbond.

Overgedragen

“Wij hebben de service en transport eerst zelf gedaan en overgedragen aan De Klok Logistics”, reageert Bart Hammen van Ceva Logistics in Wijchen.

“Als er een kink in de kabel komt, dan kan ik mij voorstellen dat collega’s besluiten nemen. Ik ga proberen te achterhalen hoe de vlag erbij hangt”, wil hij nog kwijt.

Directeur Remco Vos van De Klok Logistics is nog onbereikbaar voor commentaar.