Transport Online - Opnieuw meer bedrijfsauto's verkocht in Europa

Opnieuw meer bedrijfsauto's verkocht in Europa

Opnieuw meer bedrijfsauto's verkocht in Europa
27-03-2014 10:26 | Overig | auteur De Redactie

BRUSSEL -  - Bedrijven in de Europese Unie hebben in februari voor de zesde maand op rij meer auto's, vrachtwagens en bussen gekocht dan een jaar eerder. De autoverkoop steeg vorige maand met 13,7 procent op jaarbasis. Dat heeft de Europese brancheorganisatie van autoverkopers ACEA donderdag bekendgemaakt.

In totaal werden in februari ruim 125 duizend nieuwe bedrijfswagens verkocht. De sterkste stijging vond plaats bij zware vrachtwagens (19,7 procent) en lichtere vrachtwagens (17,1 procent). De verkoop van het grootste segment bedrijfswagens, die van de bestelwagens, steeg met 13,2 procent tot bijna 103 duizend stuks. De verkoopt van bussen steeg met 8,5 procent.

De bedrijfswagendealers in Spanje waren het meest succesvol in februari. Zij sleten bijna de helft meer auto's dan een jaar eerder. In Duitsland (19,6 procent), Groot-Brittannië (16,3) en Italië (13,3) groeide de verkoop ook flink.In Nederland waren de autohandelaren in februari minder succesvol. De verkoop daalde met 7,7 procent. Dat in de eerste maanden van het jaar de autoverkoop hier tegenvalt komt door het aflopen van een gunstige regelingen voor zuinige auto's en vrachtwagens op 31 december. Hierdoor hebben veel bedrijven hun aanschaf een paar maanden naar voren gehaald. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen