Clicky


Stakingen nopen Lufthansa tot annuleren vluchten

Stakingen nopen Lufthansa tot annuleren vluchten
26-03-2014 14:32 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Lufthansa schrapt vanaf woensdagavond acht vluchten van en naar Amsterdam omdat een groot deel van het grondpersoneel op de luchthaven van Frankfurt donderdag staakt. De grootste Duitse luchtvaartmaatschappij annuleert in totaal bijna zeshonderd vluchten naar de zeven grote luchthavens waar stakingen zijn aangekondigd.

Al op woensdagavond blijven de eerste vliegtuigen van Lufthansa aan de grond. Ook op vrijdag zijn er veel vluchten geschrapt, blijkt uit een lijst van geannuleerde vliegtuigen op de website van de maatschappij.

KLM laat desgevraagd weten de vlucht van donderdagmiddag van Amsterdam naar Keulen te hebben geschrapt. Volgens een zegsman vliegt KLM dagelijks enkele tientallen keren van en naar Duitsland. Op dit moment acht de luchtvaartmaatschappij meer annuleringen echter niet noodzakelijk.

Ook andere Duitse maatschappijen verwachten problemen. Air Berlin rekent op ernstige hinder en maakt woensdagmiddag meer bijzonderheden bekend. Germanwings, een dochtermaatschappij van Lufthansa, kan nog niet inschatten wat de gevolgen van de staking zijn, schrijft het Duitse blad Der Spiegel woensdag.

Op de vliegvelden in Frankfurt, München, Keulen, Düsseldorf, Hamburg, Hannover en Stuttgart leggen werknemers het werk donderdag om 03.30 uur neer. Het gaat om onderhoudsmedewerkers, vrachtmedewerkers, administratief personeel en beveiligers. De stakers willen hogere lonen.

Gedupeerde reizigers kunnen hun geld terugkrijgen of een nieuwe vlucht boeken. Binnen Duitsland kunnen reizigers van Lufthansa op vertoon van het ticket van hun geannuleerde reis gratis met de trein. (Novum)