Transport Online - FNV Havens stuurt ultimatum aan Ovet B.V.

FNV Havens stuurt ultimatum aan Ovet B.V.

FNV Havens stuurt ultimatum aan Ovet B.V.
25-03-2014 19:13 | Haven Nieuws | auteur Marcel van der Voort

TERNEUZEN - FNV Havens heeft dinsdag een ultimatum gestuurd aan Ovet B.V. uit Terneuzen. Als het kolenoverslagbedrijf, met zo’n 100 werknemers, niet voor dinsdag 2 april 7.00 uur op de cao-eisen van de werknemers ingaat, sluiten zij acties niet uit.

Sinds november 2013 onderhandelt FNV Bondgenoten met Ovet over een nieuwe cao. De bond eist een cao met een looptijd van twee jaar: vanaf 1 januari 2013 tot en met 31 december 2014. Cees Bos, bestuurder FNV Bondgenoten: “De cao bij Ovet liep al af in januari 2013. De werkgever kwam met voorstellen die meer flexibiliteit eisen van de werknemers, zonder dat daar ook maar iets tegenover stond. Zo moesten de mensen uit Terneuzen in Vlissingen gaan werken. De extra reistijd kwam voor eigen rekening.”

Eisen werknemers
De werknemers van Ovet willen een loonsverhoging van drie procent over 2013 en 2014 en een werkgelegenheidsgarantie voor vijf jaar (ingaande januari 2014) voor alle medewerkers die een contract voor onbepaalde tijd hebben. Uitzondering hierbij is als sprake is van disfunctioneren van een werknemer of als de werkgever te maken krijgt met een flinke daling van het jaarvolume.

Ovet wil niet ingaan op de eisen van de werknemers. Bos: “Het bedrijf heeft sinds 2010 enorme winsten geboekt. Het staat er dus heel goed voor en de werknemers willen daar nu ook eens van meeprofiteren. De werkgeversvoorstellen zijn door de werknemers bijna unaniem afgewezen. We zijn nu ‘uitonderhandeld’. We hopen dat de werkgever tot inkeer komt. Als Ovet dit ultimatum laat verlopen, sluit ik acties niet uit. De werknemers hebben al aangegeven bereid te zijn tot acties over te gaan.”

Over Ovet B.V.

Ovet B.V. is een kolenoverslagbedrijf dat zich bezig houdt met het lossen van schepen met kolen en deze kolen verladen naar andere bestemmingen, waaronder elektriciteitscentrales.

Het is gevestigd in Terneuzen en heeft terminals in zowel Vlissingen als Terneuzen. Bij Ovet werken ongeveer honderd werknemers.

Koopkracht en echte banen

De FNV wil dat werkgevers meer investeren in koopkracht en echte banen. Bezuinigen is geen werk! Mensen hebben genoeg zekerheid, respect en een stabiel inkomen nodig, zodat ze Gewoon Goed Werk kunnen leveren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions