Clicky


Hinder verwacht door stakingen vliegveld Frankfurt

Hinder verwacht door stakingen vliegveld Frankfurt
25-03-2014 15:56 | Algemeen | auteur De Redactie

FRANKFURT - Passagiers die voor donderdag een vlucht van of naar Frankfurt hebben geboekt, moeten rekening houden met een wijdverbreide staking. Personeel op verschillende delen van de grootste Duitse luchthaven staakt donderdag elf uur lang. Ook in München, Keulen, Düsseldorf, Hamburg, Hannover en Stuttgart zijn acties gepland.

De staking begint om 03.30 uur. Onder de stakers bevinden zich onderhoudsmedewerkers, vrachtmedewerkers, administratief personeel en beveiligers. "Passagiers moeten rekening houden met ernstige verstoringen en afgelaste vluchten", zo laat het vliegveld weten. Wat de gevolgen zijn voor luchthaven Schiphol is nog niet te zeggen, aldus een woordvoerder.

De werknemers van de luchthaven vinden dat ze te weinig betaald krijgen. Vakbond ver.di eist een loonsverhoging van 3,5 procent. De bond, die 2,1 miljoen werknemers in de publieke sector vertegenwoordigt, wil dat voor alle werknemers in publieke sectoren binnenslepen.

Ook 5400 piloten in dienst van het Duitse Lufthansa gaan staken, bleek eerder deze week. Het is echter nog niet bekend wanneer de vliegers het werk neerleggen. (Novum/AP)