Clicky

 
Transport Online - Boskalis vrijgepleit in corruptieonderzoek Uruguay

Boskalis vrijgepleit in corruptieonderzoek Uruguay

Boskalis vrijgepleit in corruptieonderzoek Uruguay
25-03-2014 15:51 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bij het onderzoek in Uruguay naar omkoping door een medewerker van een Boskalis-dochter zijn geen malversaties gevonden. Dat heeft justitie in Uruguay eind vorig jaar aan het baggerbedrijf laten weten, stelt Boskalis dinsdag. Een gerelateerd onderzoek in Argentinië loopt nog wel, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van NRC.

Het onderzoek in Argentinië werd volgens de zegsman van Boskalis eind 2012 heropend, hangende het onderzoek in Uruguay. Of de Argentijnse justitie het dossier nu ook gaat sluiten, is aan hen aldus de zegsman.

De kwestie kwam op in de zomer van 2012. Argentinië liet toen weten Boskalis-dochter Riovia te willen uitsluiten van een aanbestedingsprocedure voor een verdieping van een kanaal op de grens met Uruguay, vanwege de mogelijke omkoping.Boskalis vermoedde toen dat het een speelbal was geworden in een diplomatiek steekspel tussen de landen. Het kanaal is al jaren een heikel punt tussen de twee landen. De landen moesten namelijk de kosten van het verdiepingsproject delen, maar het is vooral Uruguay dat er baat bij heeft. De omkopingszaak zou daarom worden gebruikt om de uitvoer van het project te vertragen.

De verdieping die in 2012 zou worden aanbesteed is ook nog steeds niet uitgevoerd. De landen voeren nu om en om wel wat onderhoud uit. Als er wel weer een opdracht komt voor de verdieping gaat Riovia gewoon meedingen. De dochter is volgens Boskalis namelijk uiteindelijk nooit uitgesloten. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions