Clicky


Mannen hevelen diesel uit vrachtwagen

Mannen hevelen diesel uit vrachtwagen
23-03-2014 10:23 | Criminaliteit | auteur De Redactie

GILZE - Surveillerende politieagenten stuitten zaterdagavond op een groepje mannen dat bezig was diesel over te hevelen vanuit de dieseltank van een vrachtwagen in jerrycans. De vijf zijn aangehouden.

Jerrycans

Om 22:50 uur reed de politiewagen over parkeerplaats raakeind langs de A58 onder Gilze-Rijen. Daarbij viel het de agenten op dat er enkele mannen tussen twee geparkeerde auto's stonden en bij het zien van de politieauto plots weg liepen. Toen de agenten hen aanspraken en de situatie controleerde bleek dat zij bezig waren met het overhevelen van diesel in jerrycans. Daarop werden de vijf mannen, Litouwers in de leeftijd variërend tussen de 22 en 34 jaar, aangehouden.

Handel

Na zijn aanhouding verklaarde een van hen (34) in Luxemburg goedkoop te tanken en de diesel op deze wijze met winst door te verkopen. Daarom onderzoekt de politie of er inderdaad sprake is van diefstal of mogelijk van verduistering van de diesel die eigendom is van de werkgever van deze verdachte. In afwachting van dat onderzoek werden de vijf verdachten in de cel gezet.