Helft gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs in overtreding

Helft gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs in overtreding
22-03-2014 16:34 | Overtredingen | auteur De Redactie

GRONINGEN - De politie heeft, in samenwerking met het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) en de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie Infrastructuur en Milieu, een controle gehouden op het wegtransport.

Tachograaffraude

In totaal werden 55 vrachtwagencombinaties, waaronder 26 Nederlandse en 29 buitenlandse vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Hiervan waren 16 Nederlandse en 12 buitenlandse chauffeurs in overtreding (50%). In zeven gevallen werd tachograaffraude ontdekt, waaronder aangetoond magneet gebruik en het ontbreken van de verzegeling van bijvoorbeeld de sensor op de versnellingsbak.

Arbeidstijdenbesluit wegvervoer

In het kader van het Arbeidstijdenbesluit wegvervoer werden vijf overtredingen geconstateerd. Daarnaast kregen nog een aantal chauffeurs processen-verbaal voor overtredingen die genoemd zijn in de Regeling Voertuigen, zoals voor onder andere slechte banden, geen stootbalk, te hoge belading en overbodige verlichting.

Een bestuurder van een bus die tot kampeerauto was omgebouwd kreeg proces-verbaal omdat zijn voertuig 17 stoelen had en hij niet in het bezit van rijbewijs D was. Omdat bestuurder een verbod had gekregen om niet verder te rijden en dit toch deed, kreeg hij opnieuw proces-verbaal.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden