Clicky


China heeft mogelijk wrakstuk vermist toestel gevonden

China heeft mogelijk wrakstuk vermist toestel gevonden
22-03-2014 11:13 | Ongevallen | auteur De Redactie

KUALA LUMPUR - China heeft in het zuiden van de Indische Oceaan een groot object waargenomen dat een brokstuk zou kunnen zijn van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines, die twee weken geleden van de radar verdween. Dat heeft de Maleisische minister van transport Hishamuddin Hussein zaterdag gezegd.

Het object werd dinsdag waargenomen door een Chinese satelliet. Het voorwerp meet ongeveer 22 bij dertien meter. Het gebied waar het object zou drijven ligt ongeveer 120 kilometer ten zuiden van de plek waar dagen eerder een satellietfoto werd gemaakt van twee andere drijvende voorwerpen.

China heeft schepen naar het gebied gestuurd om het object van dichtbij te onderzoeken. Inmiddels is dagenlang in het gebied gezocht, maar nog geen teken van het vermiste toestel gevonden. Als er inderdaad een voorwerp op zee drijft, kan het ook gaan om afval of een brokstuk van een passerend vaartuig, zeggen deskundigen.

Chinese vliegtuigen arriveerden zaterdag in Australië om ook vanuit de lucht deel te nemen aan de zoekactie. Zondag worden ook Japanse vliegtuigen verwacht.

"Het nieuws dat ik zojuist heb ontvangen is dat de Chinese ambassadeur een satellietbeeld heeft ontvangen van een drijvend object in de zuidelijke corridor en dat ze schepen sturen om na te gaan wat het is."

De Australische maritieme veiligheidsautoriteit liet weten dat de plek waar het object zou drijven eerder zaterdag is afgespeurd. Daarbij werden op zeewier en een houten pallet na geen opvallende voorwerpen waargenomen, aldus de dienst.
(Novum/AP)