Clicky


G7 komt bijeen op Catshuis

G7 komt bijeen op Catshuis
22-03-2014 11:01 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - De staatshoofden en regeringsleiders van de G7 komen maandag bijeen op het Catshuis. Ze worden daar verwelkomd door premier Mark Rutte (VVD), meldt de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdag.

Eerder werd al aangekondigd dat de zeven belangrijkste industrielanden in de marge van de nucleaire top in Den Haag zouden vergaderen, maar het was nog niet bekend waar en wanneer dat zou gebeuren. De Amerikaanse president Barack Obama wil afspraken maken over steun voor Oekraïne en maatregelen tegen Rusland. Daarom is Rusland ook buitengesloten en wordt gesproken van een G7 in plaats van een G8.

Naast vertegenwoordigers van de VS, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Japan en Italië schuiven voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy en voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso aan. Rutte neemt zelf geen deel aan de bespreking. Na het ontvangen van de gasten vertrekt Rutte naar Huis ten Bosch, waar koning Willem-Alexander de delegatieleiders van de nucleaire top ontvangt voor een diner. (Novum)