Transport Online - Aldi moet arbeidsongeschikte chauffeur 12.500 euro betalen

Aldi moet arbeidsongeschikte chauffeur 12.500 euro betalen

Aldi moet arbeidsongeschikte chauffeur 12.500 euro betalen
01-12-2011 10:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
Bureau Beroepsziekten van de FNV heeft een schadevergoeding van 12.500 euro geregeld voor een werknemer van Aldi in Best. De 57-jarige chauffeur/magazijnbediende Jack de Laat ontwikkelde door zijn werk meerdere hernia's en klachten aan het bewegingsapparaat en werd uiteindelijk arbeidsongeschikt. Gedurende zijn dienstverband met Aldi heeft het bedrijf nooit voor doelmatige hulpmiddelen gezorgd om de verschillende ziekteverschijnselen te voorkomen.

De Laat begon in 1989 als chauffeur. Tijdens het rijden onderging hij urenlang schadelijke trillingen door het ontbreken van een ergonomisch verantwoorde stoel. In 1994 wordt bij hem epilepsie vastgesteld, waardoor hij eigenlijk niet meer mag rijden. Niemand - ook de artsen niet - vertelt hem dat hij een gevaar op de weg is. Maar tot aan 2000 blijft de Laat gewoon chauffeur. Na die tijd krijgt hij een andere baan bij het supermarktbedrijf als magazijnmedewerker. Hij moet lege pallets handmatig stapelen en kapotte exemplaren tussen de stapels uithalen. Veegwerkzaamheden moet hij in een ongunstige houding verrichten.

Begin 1997 valt de Aldi-chauffeur uit met een hernia, die na rust weer verdwijnt. In de loop der jaren zullen de klachten echter nog diverse malen terugkomen en zijn ook operaties noodzakelijk. Zowel in zijn tijd als chauffeur als in de periode als magazijnmedewerker doet Aldi helemaal niets aan de arbeidsomstandigheden. Daarmee schendt deze werkgever zijn zorgplicht. In het najaar van 2009 beland de Laat in de WIA.

Hij wendt zich tot Bureau Beroepsziekten van de FNV die uiteindelijk een schikking overeenkomt met de verzekeraar van Aldi.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions