Clicky


RTL Nieuws neemt stelling tegen Wilders

RTL Nieuws neemt stelling tegen Wilders
20-03-2014 16:23 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De hoofdredactie van RTL Nieuws heeft zich uitgesproken tegen de uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders over 'minder Marokkanen'. "Op de schaal van fout zit je hier zo fout dat dat in onze democratische rechtsstaat niet ongezegd mag blijven", schrijft adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein donderdag in een open brief aan Wilders.

"Voor het eerst in 25 jaar RTL Nieuws neemt een hoofdredactie van RTL Nieuws stelling. Dat wil zeggen: je dwingt ons om stelling te nemen", schrijft Klein. Hij noemt de uitspraken van Wilders misselijkmakend. "Laten we wel wezen: hoe een rechter er eventueel uiteindelijk ook over oordeelt: je zaait haat en je discrimineert. Ongegeneerd. En nog slachtoffer spelen ook... Geert, ga je schamen."



Klein roept Wilders op 'echt leiderschap' te tonen en zijn uitspraken terug te nemen.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van de NOS, laat weten dat zijn nieuwsorganisatie geen standpunt over Wilders inneemt. "Zelf een standpunt over Wilders innemen zou botsen met de kern van onze taak als publieke nieuwsorganisatie: berichten over nieuwsfeiten", twittert hij. (Novum)