Clicky


D66 laat daags na verkiezingen kurken knallen

D66 laat daags na verkiezingen kurken knallen
20-03-2014 13:35 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De winst bij de gemeenteraadsverkiezingen is donderdag met gebak en champagne gevierd bij D66. Partijleider Alexander Pechtold werd in Den Haag met applaus ontvangen door zijn fractiegenoten en medewerkers.

Pechtold ontkurkte hoogstpersoonlijk de eerste fles met bubbels en sneed zelf de taart aan. Hij dankte de medewerkers voor hun grote inzet. "De kiezer weet meer dan ooit wat ze aan ons hebben", zei Pechtold in een toespraakje. "Zowel op lokaal niveau als hier in Den Haag."

De verkiezingswinst betekent niet dat Pechtold de samenwerking met het kabinet ter discussie gaat stellen, zei hij. "Er liggen nog een paar heel belangrijke onderwerpen, daar gaan we volgens afspraak aan werken." Pechtold wees op het belang van een stabiele regering. "Het zou heel erg onverstandig zijn om er nu opeens heel anders in te zitten. De coalitie kan van ons gewoon op een constructieve bijdrage rekenen."

Pechtold legt ook geen nieuwe eisen op tafel. "De wensen die we hebben geuit, zijn bekend." Naar aanleiding van de positieve economische cijfers bepleitte hij al lastenverlaging. En Pechtold ziet mogelijkheden daartoe bij de onderhandelingen. De coalitiepartijen wijzen zijn voorstel namelijk niet ronduit af, zei hij. Daar ligt het begin van een oplossing.

De partij van Pechtold helpt de coalitie samen met de ChristenUnie en SGP aan een meerderheid in de Eerste Kamer. (Novum)