Clicky


Mogelijk wrakstukken Maleisisch vliegtuig gevonden

Mogelijk wrakstukken Maleisisch vliegtuig gevonden
20-03-2014 10:00 | Algemeen | auteur De Redactie

KUALA LUMPUR - Australië heeft vier militaire vliegtuigen gestuurd naar een plek in de Indische Oceaan waar mogelijk wrakstukken drijven van het vermiste Maleisische vliegtuig. De objecten werden op satellietbeelden waargenomen. De Australische maritieme veiligheidsautoriteit probeert ondertussen de verwachtingen over het lot van het toestel te temperen.

De Australische premier Tony Abbott liet eerder weten dat de objecten op satellietbeelden zijn waargenomen. Ze drijven op zo'n 2500 kilometer afstand - ongeveer vier uur vliegen - voor de westkust van Australië. Het toestel van Malaysia Airlines met 239 mensen aan boord verdween bijna twee weken geleden van de radar.

Eén van de objecten zou ongeveer 24 meter lang zijn, de andere een meter of vijf. Het is mogelijk dat er in de buurt nog andere objecten drijven.

"We voeren al langer zoek- en reddingsacties uit waarbij we satellietbeelden gebruiken en die blijken niet altijd correct te zijn (...) dus daar gaan we nu voorlopig ook van uit totdat we een beter beeld hebben", zei John Young van de maritieme veiligheidsautoriteit. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat het gaat om afval van schepen.

In het gebied waar nu gezocht wordt, is de zee enkele duizenden meters diep. (Novum/AP)