Transport Online - Aanrijding tussen twee vrachtwagens en auto's op A35 [+foto]

Aanrijding tussen twee vrachtwagens en auto's op A35

Aanrijding tussen twee vrachtwagens en auto's op A35 [+foto]
19-03-2014 10:30 | Ongevallen | auteur De Redactie

ENSCHEDE - Woensdag 19 maart heeft een aanrijding op de A35 plaatsgevonden waarbij een 26-jarige Poolse automobiliste met onbekend letsel is overgebracht naar het ziekenhuis. Twee vrachtwagenchauffeurs zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rond 05.30 uur rijdt een 58-jarige Poolse chauffeur in zijn vrachtwagen over de A35 komende vanuit Hengelo in de richting van Enschede. Omdat zijn aanhanger niet goed beladen is verliest hij de controle over zijn truck en zijn combinatie begint te scharen. Hij komt midden op de weg tot stilstand. Het achterop komend verkeer kan op tijd tot stilstand komen.

Eén vrachtwagenchauffeur, een 31-jarige Enschedeër, die daarachter rijdt lukt dit echter niet op tijd en zijn truck begint te scharen, waardoor hij de voor hem stilstaande auto in zijn poging te corrigeren meeneemt. Deze auto, bestuurd door een 26-jarige Poolse vrouw, komt klem tussen de middengeleider en de truck tot stilstand. De auto raakt hierbij total loss en de 26-jarige moet met onbekend letsel worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De scharende truck raakt nog een tweede stilstaande auto, die bestuurd wordt door een 45-jarige Nijverdaller. Hij kan ter plaatse behandeld worden door het ambulancepersoneel.

Beide vrachtwagenchauffeurs zijn aangehouden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie onderzoekt de exacte toedracht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,321

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions