Clicky


Bulgaar krijgt boete van 4.300 euro voor overtreding cabotageregels

Bulgaar krijgt boete van 4.300 euro voor overtreding cabotageregels
18-03-2014 21:28 | Overtredingen | auteur De Redactie

MOERDIJK/SCHIEDAM - Dinsdag heeft de politie twee buitenlandse vrachtwagenchauffeurs gecontroleerd waarbij een en ander mis was. De Duitser en de Bulgaar kregen boetes van respectievelijk 1000 en 4300 euro. De laatste voldeed niet aan de cabotageregels; hij had al 12 ritten binnen Nederland achter de rug, dit mogen er maximaal drie zijn.

Tijdens een reguliere staandehouding door het team Transport en Milieucontrole van de politie op de A17 bij Moerdijk van een Bulgaarse trekker met Nederlandse oplegger beladen met gevaarlijke stoffen, bleek dat de 48-jarige Bulgaarse chauffeur bezig was aan zijn twaalfde nationale rit in Nederland, aansluitend op een internationale rit, terwijl dit er maximaal drie mogen zijn.

Aan de bestuurder is, in overleg met de officier van justitie, een transactievoorstel van 4300 euro gedaan. Dit is ter plekke betaald. De oplegger met lading is overgenomen door een andere Nederlandse transporteur en de bestuurder is medegedeeld dat hij geen ritten meer in Nederland mag verrichten.

Te hoog

De overtreding van de Duitse chauffeur ging over de Regeling Voertuigen. Dit betrof een melding van Rijkswaterstaat dat er een Duitse trekker-oplegger op de A4 bij Schiedam stond welke te hoog was om door de Beneluxtunnel te rijden. De Duitser vervoerde een kabelrol en na meting bleek dat de combinatie 4.35 meter hoog was. De aanwezige ontheffing dekte deze hoogte niet.

Aan de bestuurder, een 56-jarige Duitse chauffeur werd een bekeuring uitgereikt van 1000 euro. De chauffeur is medegedeeld dat hij zijn weg pas mag vervolgen indien hij in het bezit is van een ontheffing, passend bij de door hem vervoerde lading.