Clicky


TimoCom en BP trekken nu al stekker uit D. Verspui Transport

TimoCom en BP trekken nu al stekker uit D. Verspui Transport
18-03-2014 17:18 | Transport | auteur Marcel van der Voort

MEERKERK - D. Verspui Transport in Meerkerk gaat op termijn stoppen. Omdat er geen bedrijfsopvolging is en omdat een grote klant Tata Steel de samenwerking per 1 mei beëindigt. Dat is vandaag, dinsdag, bekend gemaakt. En nog dezelfde dag staakten TimoCom vrachtuitwisseling en BP de diensten aan de onderneming die nog volop in bedrijf is.

"Wij zijn nog aan het werk en opeens haalt TimoCom ons van het net. En het blijkt ook dat de tankpassen van BP zijn geblokkeerd, zodat de chauffeurs geen brandstof meer kunnen tanken", verzucht een planner van het bedrijf.

"Ze zijn inderdaad afgesloten", bekent een woordvoerster van TimoCom. Naar aanleiding van de berichtgeving dinsdag. En vervolgt: "Inmiddels is er besloten dat ze weer worden aangesloten totdat ze er daadwerkelijk mee stoppen."

Tijdens een eerder gesprek met haar is op te tekenen dat er vanuit is gegaan dat de onderneming failliet zou zijn, wat helemaal niet klopt.

"Het is logisch dat als een bedrijf failliet gaat, ze zo snel mogelijk worden afgesloten. Want wij zijn bang dat andere klanten anders worden gedupeerd", geeft ze als verklaring.

Uitleg

Bij BP is ook om uitleg gevraagd. Maar daar is de perswoordvoerder niet bereikbaar voor commentaar.

Bij D. Verspui Transport werken 25 personen, vooral chauffeurs. De interim-manager heeft eerder laten weten dat er alles aan wordt gedaan om hen van werk naar werk te begeleiden. Zo worden collega-transportbedrijven benaderd en is de vakbond erbij betrokken.