Clicky


D. Verspui Transport Meerkerk stopt ermee

D. Verspui Transport Meerkerk stopt ermee
18-03-2014 11:28 | Transport | auteur Marcel van der Voort

MEERKERK - D. Verspui Transport in Meerkerk stopt er op termijn mee. Daardoor verliezen 25 medewerkers, veelal chauffeurs hun baan.

“Wij hebben afgelopen vrijdag aan de personeelsleden verteld dat het bedrijf ermee stopt”, beaamt interim-manager Eddy Korevaar.

De reden van het stoppen is het gebrek aan bedrijfsopvolging en het verliezen van een grote klant. Het gaat om Tata Steel. Die samenwerking houdt per 1 mei op”, vertelt hij verder.

Nieuwe eigenaar

"Wij hebben de afgelopen periode de mogelijkheden onderzocht om het bedrijf voort te zetten." Te denken valt aan het zoeken van een nieuwe eigenaar tot het vinden van een andere grote klant. Korevaar: "Dat is niet gelukt."

"Wij zijn momenteel druk in overleg met partijen om de medewerkers bijvoorbeeld van werk naar werk te laten gaan. Ook de vakbond is erbij betrokken."

De directie zet zich in om chauffeurs bij collega-transportbedrijven onder te brengen. De directeur: "Het personeel reageert teleurgesteld op het stoppen van onze bedrijfsactiviteiten. De familie Verspui is nog beperkt bij het huidige bedrijf betrokken.”

D. Verspui verzorgt zwaar- en lengtetransporten.

Sinds de oprichting in de zestiger jaren van de vorige eeuw heeft D.Verspui Transport een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Dit zorgt voor in nationale en internationale transporten van sandwichpanelen en profielplaten.

Vestigingen

D. Verspui heeft twee vestigingen. Op de locatie in Meerkerk bevinden zich het hoofdkantoor, de garage en de wasplaats. En op de bedrijfslocatie IJsselstein is de planning. Van daaruit worden de chauffeurs en hun auto's aangestuurd. Het transportbedrijf heeft een wagenpark van 25 trekkende eenheden. Die zijn vrijwel dagelijks onderweg binnen Europa.