Clicky


GroenLinks: Te weinig parkeerplaatsen voor vrachtwagens in de havenregio Rotterdam

GroenLinks: Te weinig parkeerplaatsen voor vrachtwagens in de havenregio Rotterdam
17-03-2014 17:16 | Politiek | auteur De Redactie

ROTTERDAM - In de gemeenten in de omgeving van de Rotterdamse haven blijkt het parkeren van vrachtwagens een probleem dat niet oplosbaar lijkt. Chauffeurs en hun vrachtwagens worden steeds vaker geweerd van regionale parkeerterreinen. Toch vreemd voor een regio die het moet hebben van de havenactiviteiten.

Gemeenten maken het chauffeurs lastig om te parkeren op hun grondgebied of de parkeertarieven zijn gewoon te duur voor de (veelal te) laag betaalde vrachtwagenchauffeurs. In de praktijk leidt dit iedere keer tot het verschuiven van de parkeerproblematiek en de overlast die men zegt te ervaren. Doordat de gemeenten in de regio van Rotterdam onderling niet overleggen, blijven er ook steeds nieuwe problemen ontstaan.

GroenLinks realiseert zich terdege dat de gemeenten de eerst verantwoordelijke zijn voor het parkeerbeleid en daarboven de Stadsregio. Maar zolang men niet onderling overlegt om tot een oplossing te komen is er op korte termijn geen regionale oplossing te verwachten.

"Wij maken ons zorgen over de mensen die geconfronteerd worden met deze overlast", zegt Statenlid Alfred Blokhuizen, maar ook over het welzijn van de chauffeurs die iedere keer maar weer worden "verjaagd". "Wij vinden dat Provincie hier uitstekend een bemiddelende en regisserende rol kan spelen. Wij hebben dit voorgelegd aan het Provinciebestuur."