Clicky

 
Transport Online - Eerste ronde cao-onderhandelingen in teken van pensioen

Eerste ronde cao-onderhandelingen in teken van pensioen

Eerste ronde cao-onderhandelingen in teken van pensioen
25-11-2011 09:38 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
De pensioenfondsen hebben het momenteel lastig. Dat geldt ook voor het pensioenfonds in het beroepsgoederenvervoer. De eerste cao-ronde, op donderdag 24 november, stond dan ook vooral in het teken van de pensioenen, meldt CNV Vakmensen.

De huidige lage rente heeft invloed op de positie van de pensioenfondsen. Ook het pensioenfonds vervoer heeft daar last van. Aan de cao-tafel hebben de vakbonden de problematiek met de werkgevers besproken.

Werkgevers en vakbonden realiseren zich dat het pensioenfonds een gezamenlijke zorg is. CNV Vakmensen heeft een duidelijk signaal afgegeven: dit probleem mag niet alleen op het bord van de werknemers worden gelegd. De werkgevers hebben hier een grote verantwoordelijkheid in.

Het cao-overleg krijgt op 9 december een vervolg. Dan zullen de vakbonden meer informatie kunnen geven over mogelijke oplossingen voor de pensioenkwestie. En natuurlijk over andere belangrijke onderwerpen waarover ze met de werkgevers afspraken willen maken: werkgelegenheid, concurrentie op arbeidsvoorwaarden, een goede loonsverhoging en een betere naleving van de cao.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden