Clicky


42 procent vrachtwagens in overtreding bij Duitse controle

42 procent vrachtwagens in overtreding bij Duitse controle [+foto's]
14-03-2014 11:39 | Buitenland | auteur De Redactie

BAD BENTHEIM(D) - De Duitse politie en douane heeft donderdag 13 maart van 9:00 uur tot 16:00 uur een grote controle gehouden op de A30 ter hoogte van Bad Bentheim.

De focus van de controle lag met name op het goederenvervoer. Ook de commissaris van politie Bernard Witthaut kwam een kijkje nemen en nam tevens deel aan de controle.

Hij zei over de resultaten: "De resultaten maken duidelijk dat we in het wegvervoer de controles moeten verhogen."

De agenten controleerden 200 vrachtwagens en 42 procent daarvan was in overtreding. Op bijna 1 op de 2 vrachtwagens had de politie wel iets aan te merken.

In 29 gevallen werd een rijverbod opgelegd. Dat kwam door onder andere verkeerde ladingzekering, overbelading, technische gebreken en overtredingen van de wet op gevaarlijke stoffen. In één geval was de remschijf van een vrachtwagen gescheurd.

In 43 gevallen werden overtredingen van de rij- en rusttijden geconstateerd. Deze chauffeurs kunnen rekenen op een fikse boete.

Een Nederlandse chauffeur vervoerde met zijn Sprinter oude batterijen zonder de vereiste documenten.

Een andere chauffeur was onder invloed van drugs en kan rekenen op een boete van 500 euro, een rijverbod en 4 punten op zijn rijbewijs. daarnaast strafvervolging vanwege het bezit van verdovende middelen.