Transport Online - Opnieuw voertuigen in beslag genomen tijdens transportcontrole

Opnieuw voertuigen in beslag genomen tijdens transportcontrole

Opnieuw voertuigen in beslag genomen tijdens transportcontrole
13-03-2014 19:20 | Controles | auteur De Redactie

MOERDIJK - Bij een controle op vrachtverkeer langs de A17 ter hoogte van Moerdijk werden woensdag 12 maart verschillende boetes uitgeschreven. Ook werd er voor ruim zevenduizend euro aan achterstallige betalingen geïnd en op vier vrachtwagens beslag gelegd.

Technische mankementen

Tussen 15.00 uur tot 22.00 uur stelden naast politie Zeeland west Brabant ook ambtenaren van de Landelijke eenheid, de Douane, RDW en de Belastingdienst zich op langs de A17.

Tweeëntwintig vrachtwagencombinaties werden gecontroleerd en daarbij vielen ruim twintig processen-verbaal. Zo werden bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding voertuig hoogte (2x), en breedte (1x). De overige overtredingen waren vooral voor technische gebreken en te zware belading. Eén bestuurder kreeg een verbaal voor mobiel bellen en een tweede kon zijn rijbewijs niet tonen.

Verder werd vier keer proces-verbaal opgemaakt voor fraude door chauffeurs die de rij- en rusttijden probeerden te omzeilen. Eén chauffeur werd betrapt op het gebruik van alcohol en kreeg hiervoor een bekeuring en een rijverbod.

Achterstallige betalingen

Tijdens de controle bleek voor een persoon nog voor 2175 euro aan boete's open te staan. Ook werd door de Belastingdienst voor 5082 euro geïnd en vier voertuigen in beslag genomen. Daarnaast werd door hen op 8 auto's administratief beslag gelegd.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen