Transport Online - Failliet Carma Transport Venlo wil doorstarten

Failliet Carma Transport Venlo wil doorstarten

Failliet Carma Transport Venlo wil doorstarten
13-03-2014 13:25 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

VENLO - De rechtbank Overijssel heeft dinsdag 11 maart  Carma Transport BV aan de Venrayseweg 108 in Venlo failliet verklaard. De directeur van het gesneuvelde transportbedrijf wil doorstarten.

"De reden van het faillissement is dat eerder vier opdrachtgevers failliet zijn gegaan. Daardoor is Carma Transport voor zo’n 6 ton aan orders misgelopen", verklaart curator mr. J. Engels uit Vroomshoop donderdag tegenover de nieuwsredactie van Transport Online.

"Ze wilden dat geld terug verdienen, maar dat is niet gelukt. De directie heeft het nog behoorlijk kunnen rekken. Op het einde was er zelfs bijna een financiële oplossing, maar het was te laat", vertelt hij verder.

En: "Het faillissement is aangevraagd door het pensioenfonds."

Doorstart

Mr. Engels: “Bij het bedrijf zijn vier personen in vaste dienst en werken er tussen de 12 en 25 mensen met verschillende contracten.”

“Wij zijn met een doorstart bezig. Ik heb daar woensdagmiddag over gesproken en zet dat donderdagmiddag voort." De beoogde doorstarter is de directeur van het omgevallen bedrijf zelf.

"Hij wil zich inzetten dat ook zijn personeel kan doorwerken in de door te starten onderneming. Met name omdat die mensen hem steeds hebben gesteund toen de 4 opdrachtgevers wegvielen. Er wordt momenteel door het personeel doorgewerkt. Als het doorstartplan niet lukt, bekijk ik of er andere doorstartkandidaten zijn. Anders stoppen de activiteiten."

Niet aankomen

Mr. Engels: "De werknemers die ik heb gesproken zagen het faillissement niet aankomen. Een deel van de chauffeurs heb ik nog niet kunnen spreken omdat ze onderweg zijn met de vrachtwagen. Onder andere in Scandinavië. Ook de directeur dacht dat hij nog op tijd was om zijn bedrijf te redden.”

Carma Transport is gespecialiseerd in het vervoer van fruit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,279

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions