Clicky


Mogelijk wrakstukken vermist vliegtuig gesignaleerd [update]

Mogelijk wrakstukken vermist vliegtuig gesignaleerd [update]
13-03-2014 09:42 | Ongevallen | auteur De Redactie

KUALA LUMPUR - Vliegtuigen hebben in het gebied op zee tussen Maleisië en Vietnam waar een Chinese satelliet mogelijke wrakstukken van het sinds zaterdag vermiste lijnvliegtuig van Malaysia Airways heeft gesignaleerd niets aangetroffen. "Wij zijn er geweest, er is niets", zei het hoofd van de Maleisische burgerluchtvaartdienst, Azharuddin Abdul Rahman, donderdag.

Het vliegtuig heeft nadat het zaterdagochtend van de radar verdween mogelijk nog vier uur doorgevlogen, meldt de Wall Street Journal. Amerikaanse onderzoekers komen volgens de krant tot dit vermoeden op basis van gegevens van de motoren, die in het kader van normale onderhoudsprogramma's automatisch naar de grond worden doorgestuurd.

Het bericht roept de vraag op waarom de Boeing 777 doorvloog zonder contact met de luchtverkeersleiding, en of iemand het op dat moment bestuurde. Amerikaanse terreurbestrijders bestuderen de theorie dat een piloot of iemand anders aan boord de transponders van het vliegtuig opzettelijk heeft uitgeschakeld.

Vlucht 370 van Malaysia Airlines was met 239 mensen aan boord op weg van Kuala Lumpur naar Beijing. (Novum/AP)