Clicky

 
Transport Online - Onderzoek naar nieuwe containerterminal op Noordland

Onderzoek naar nieuwe containerterminal op Noordland

Onderzoek naar nieuwe containerterminal op Noordland
12-03-2014 17:35 | Algemeen | auteur De Redactie

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft woensdagmorgen een intentieovereenkomst gesloten over een gezamenlijk haalbaarheidsonderzoek naar een nieuwe containerterminal op Noordland.

De overeenkomst is gesloten met Markiezaat Container Terminal en het Havenbedrijf Rotterdam. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over het uitvoeren van een nader onderzoek naar de haalbaarheid van de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van een nieuwe binnenvaartterminal in de Buitenhaven. 

Terminal

De betrokken partijen zien als gevolg van de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Noordland kansen voor een nieuwe regionale openbare containerhaven voor de binnenvaart in de Buitenhaven. Dat is nodig omdat de tijdelijke terminal aan de gemeentelijke loswal bij de Vierlinghweg aan de grenzen van zijn capaciteit is gekomen.  De Markiezaat Containerterminal is in 2008 gestart en heeft inmiddels een aantal grote klanten zoals Ricoh, Sabic en LambWeston. De overslag steeg in 2013 tot meer dan 100.000 Teu (ongeveer 50.000 containers). De MCT is landelijk de snelst groeiende terminal.

Rotterdam

Al geruime tijd voert de gemeente Bergen op Zoom gesprekken met Markiezaat Container Terminal (MCT) over de uitbreidingsmogelijkheden van de bestaande overslaglocatie. Sinds vorig jaar is het Havenbedrijf Rotterdam  (HbR) ook betrokken bij deze gesprekken, mede ingegeven door de groeiverwachtingen van de containeroverslag in Rotterdam. Daarbij zijn tevens afspraken gemaakt over het stimuleren van het gebruik van binnenvaart. Om de groeiende volumes duurzaam en efficiënt  te kunnen verwerken is ook uitbreiding in de binnenlandse havens nodig. Bergen op Zoom is een van de locaties waar dit mogelijk is en waar het Havenbedrjif Rotterdam een rol zou kunnen spelen in de realisatie.

Vervolg

Nog dit jaar zal duidelijk moeten worden of het project haalbaar is. Iedere partij maakt in de tussentijd vanuit haar eigen rol en taken deel uit van het haalbaarheidsonderzoek. Vervolgens zal bekeken worden of er vervolgovereenkomsten zullen worden aangegaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions