Clicky


Familie ziet 'bemoedigende tekenen' bij Schumacher

Familie ziet 'bemoedigende tekenen' bij Schumacher
12-03-2014 10:29 | Sport | auteur De Redactie

GRENOBLE - De familie van racelegende Michael Schumacher ziet steeds 'kleine en bemoedigende tekenen' dat de Duitser zal ontwaken. Dat hebben ze woensdag via manager Sabine Kehl laten weten. "Wij zijn en blijven er zeker van dat Michael hierdoor komt en zal ontwaken." De 45-jarige voormalige Formule 1-coureur viel eind december tijdens het skiën en ligt sindsdien in coma.

Schumachers naasten beseffen dat de oud-coureur nog een lange weg te gaan heeft. "Het was vanaf het begin duidelijk dat dit een lang en zwaar gevecht zou worden." Moeite om de situatie te accepteren is er ook. "Ook omdat het zo'n banale situatie was waarin Michael verongelukte", verklaarde de familie. "Terwijl hij eerder zoveel netelige situaties heeft doorstaan."

De familie bedankt nogmaals voor alle steun en aandacht die zij ontving, maar vraagt ook haar privacy te respecteren. "Alle energie die we hebben willen gebruiken om Michael bij te laten komen. We geloven er allemaal vast in dat dat gaat lukken, dat het Michael helpt en hij ook deze strijdt wint."