Politie houdt rekening met misdrijf vermiste Henry de Vries

Politie houdt rekening met misdrijf vermiste Henry de Vries
12-03-2014 10:33 | Transport | auteur De Redactie

HARDERWIJK - De politie breidde het bestaande rechercheteam dat onderzoek doet naar de vermissing van Harderwijker Hendri de Vries eind februari uit, en heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgeroepen. Het team verricht woensdag 12 maart een zoeking in het buitengebied van Hulshorst.

Op dit moment zijn zo’n twintig rechercheurs ingezet om duidelijkheid te krijgen in deze vermissingzaak. In eerste instantie hielden politie en familie nog rekening met een vrijwillige verdwijning. De ontwikkelingen van de laatste weken, in combinatie met de tijd die inmiddels is verstreken, doen vermoeden dat een misdrijf een serieuze mogelijkheid is. Voorlopig kan de politie inhoudelijk niets over deze ontwikkelingen melden.

Zoeking

Vandaag, woensdag 12 maart, vindt in het buitengebied van Hulshorst een zoeking plaats. Hierbij worden speciale politiehonden ingezet. De politie verricht hier een zoeking omdat de mobiele telefoon van De Vries op deze locatie uit het netwerk is verdwenen. De familie is over de opschaling en de zoekingen in een eerdere fase geïnformeerd.

Chronologie vermissing

De 46-jarige ondernemer Hendri de Vries (roepnaam Henry) wordt sinds 27 november 2013 vermist. Hij vertrok die ochtend in zijn zwarte Audi A6 met het kenteken 67-TXB-6. Het was de bedoeling dat hij naar zijn werk in Houten ging, maar daar is hij niet aangekomen.

Op de bewuste ochtend is er rond 09.50 uur getankt bij een onbemand tankstation op industrieterrein De Vaart (Almere Buiten). Op een beveiligingscamera is de auto wel te zien, maar een kenteken is niet zichtbaar. Ook kan uit de beelden niet worden opgemaakt of De Vries de bestuurder was. Opvallend was, dat er geen gebruik is gemaakt van de tankpas die De Vries altijd gebruikt. Er is gepind met een bankpas.  

Geen duidelijkheid

De familie en de politie hielden in eerste instantie rekening met allerlei feiten. Een mogelijk verblijf in het buitenland was één ervan. De media hadden veel aandacht voor de vermissing. Ondanks deze inspanningen en het natrekken van allerlei tips leverden de naspeuringen geen duidelijkheid op.

Tips

Uw informatie over deze vermissing blijft zeer welkom. U kunt bellen naar 0900 - 8844, of bel met Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden