Transport Online - FS biedt revolutionair orderpicksysteem: orderverwerking binnen 3.5 seconden

FS biedt revolutionair orderpicksysteem: orderverwerking binnen 3.5 seconden

FS biedt revolutionair orderpicksysteem: orderverwerking binnen 3.5 seconden
11-03-2014 19:58 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Sinds maart 2014 heeft Fulfilment Solutions als enige logistiek dienstverlener in Nederland één van de meest geavanceerde orderpicksystemen in gebruik. Met het geautomatiseerde FS Orderpicksysteem kan FS met minder mankracht nu vier keer zo snel en met hogere performance orders picken. Het systeem is geplaatst in het magazijn van moederbedrijf CTS in Nieuw-Vennep, vlakbij Schiphol.

Waar bijvoorbeeld Wehkamp een groot en geautomatiseerd distributiecentrum voor zichzelf gaat bouwen, is het FS Orderpicksysteem voor elke groothandel, fabrikant, retailketen of webwinkel beschikbaar. Hiermee is FS klaar voor de toekomst en stelt ze haar klanten in staat mee te groeien, zowel in volume, kwaliteit en daarbij de kosten laag te houden.

FS biedt het totaalpakket aan diensten op het gebied van fulfilment. Een one-stop-logistieke dienstverlener die de complete logistieke backoffice van groothandels, fabrikanten, retailketens en webwinkels kan verzorgen. FS staat voor topkwaliteit op het gebied van voorraadbeheer, retourenverwerking, customer service, transport en distributie. Het nieuwe FS Orderpicksysteem sluit daarom perfect aan bij de huidige en toekomstige eisen op het gebied van kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid.

Managing director Steven Kersbergen: “Met het FS Orderpicksysteem kunnen wij ons onderscheiden in de markt en laten we onze klanten zien dat we hun logistiek beter kunnen verzorgen dan onze concurrenten.”

Het online warenhuis Wehkamp is momenteel bezig om een nieuw distributiecentrum te bouwen, inclusief een geautomatiseerd orderpicksysteem. Met dit distributiecentrum, dat in de zomer van 2015 in gebruik genomen moet worden, zegt Wehkamp klaar te zijn voor de toekomst. Dit centrum zal echter alleen door Wehkamp zelf gebruikt worden, terwijl het FS Orderpicksysteem per direct beschikbaar is voor alle groothandels, fabrikanten, retailketens of webwinkels. FS biedt de markt hiermee een perfecte optie om mee te groeien met de laatste ontwikkelingen op het gebied van orderpicking en fulfilment.

Het FS Orderpicksysteem bestaat uit duizenden kunststof bakken in een aluminium raamwerk. Over de bovenste rij rijden robots die de bakken uit het raamwerk tillen en naar de poorten van het systeem brengen. Daar staan de orderpickers klaar die het juiste aantal artikelen uit de bakken pakken en in de verzenddozen leggen. Het zijn dus niet langer de orderpickers die naar de artikelen moeten lopen, maar de robots die de artikelen komen brengen. 24 Uur per dag kunnen de robots een order direct na bestelling klaarzetten voor verzending. Hiermee garandeert FS onder meer een levering binnen Nederland op de volgende werkdag.

Door het orderpickproces te automatiseren, kan FS sneller, betrouwbaarder en meer kostenefficiënt orders picken vergeleken met manuele orderpickprocessen. Daarnaast betreft het een erg flexibel systeem waarbij er altijd bijgeschaald kan worden op drukke piekmomenten. Perfect voor kortlopende actieproducten met een korte doorlooptijd, maar ook bij grotere en langlopende producten kan FS altijd de logistieke backoffice perfect verzorgen.

Mede door het nieuwe FS Orderpicksysteem, onderscheidt FS zich van de concurrentie en laat de logistiek dienstverlener zien klaar te zijn voor de toekomst. Waar anderen bedrijven een eigen systeem bouwen uitsluitend voor eigen gebruik, biedt FS haar klanten een vernieuwende oplossing waarmee ze direct kunnen meegroeien in volume, kwaliteit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions