Transport Online - Meeste vrachtwagens geladen in Zuid-Holland

Meeste vrachtwagens geladen in Zuid-Holland

Meeste vrachtwagens geladen in Zuid-Holland
11-03-2014 16:25 | Transport | auteur De Redactie

Van alle in Nederland geladen goederen is ruim een vijfde deel afkomstig uit Zuid-Holland. De goederen door Nederlandse wegtransporteurs geladen blijven voor meer dan de helft binnen de eigen provinciegrens. De door buitenlandse wegvervoerders geladen goederen zijn veelal bestemd voor het buitenland.

In 2012 hebben Nederlandse wegtransporteurs 470 miljoen ton goederen in Nederland geladen. Ruim 22 procent hiervan werd geladen in de provincie Zuid-Holland.De laatste acht jaren is dit aandeel nagenoeg ongewijzigd. Een belangrijke reden voor deze koppositie van Zuid-Holland is de aanwezigheid van de Rotterdamse haven. Van iedere 100 ton in Zuid-Holland geladen goederen werd 61 ton geladen in de regio Groot-Rijnmond.

Van alle door Nederlandse truckers in Nederland geladen goederen werd in 2012 meer dan de helft in dezelfde provincie gelost. Tussen 2005 en 2012 was dit aandeel stabiel.In de provincies Noord- en Zuid-Holland lag het aandeel goederen dat binnen dezelfde provincie werd gelost zelfs boven de 60 procent. In Drenthe geladen goederen hadden vaker een bestemming buiten de provincie. Slechts 30 procent werd weer gelost in de provincie.

Net als hun Nederlandse collega’s laadden buitenlandse wegvervoerders de meeste goederen in Zuid-Holland. In 2012 werd 35 miljoen ton goederen in Nederland geladen. Het overgrote deel hiervan was bestemd voor het buitenland. Bijna 60 procent van deze goederen ging naar Duitsland en België.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen