Clicky


 


Wiebes: lastenverlaging niet uitgesloten

Wiebes: lastenverlaging niet uitgesloten
11-03-2014 16:06 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het is niet uitgesloten dat het kabinet volgend jaar zorgt voor lastenverlichting. Dat heeft staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) dinsdag gezegd in het vragenuur in de Tweede Kamer, in antwoord op vragen van D66-leider Alexander Pechtold.

Pechtold wilde opheldering over uitspraken van minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA). Die zei zondag in een politiek café in Doetinchem dat hij nadenkt over manieren om de lasten op arbeid te verlagen en die op andere terreinen te verhogen. Omdat Dijsselbloem in Brussel moeten vergaderen, kwam Wiebes tekst en uitleg geven in de Kamer.

Wiebes sloot zich aan bij de woorden van Dijsselbloem. "Het is ook mijn droom om de lasten op arbeid te verlagen", zei Wiebes. Hij bevestigde dat er wordt nagedacht over manieren om het belastingstelsel op termijn 'drastisch te hervormen'. Voor de zomer komt het kabinet met concretere plannen.

Op de vraag van Pechtold of Wiebes uitsluit dat het kabinet in 2015 de lasten verlicht, zei Wiebes: "Dit is nu precies waar we over nadenken." Hij zei erbij dat D66, als een van de oppositiepartijen die steun geven aan de begroting van het kabinet, 'niet een heel grote afstand heeft' tot dit proces. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions