Clicky


TNT Fashion Group verkocht aan Belspeed en Netlog Group

TNT Fashion Group verkocht aan Belspeed en Netlog Group
11-03-2014 10:47 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Dinsdagochtend heeft TNT Express NV de voorgenomen verkoop van TNT Fashion Group BV aan een consortium van Belspeed en Netlog Group bekendgemaakt. De voorgenomen verkoop is onderhevig aan de raadpleging van de ondernemingsraad van TNT Fashion Group BV en wettelijke goedkeuring.

De voorgenomen verkoop van de Nederlandse activiteiten van TNT Fashion is onderdeel van TNT Express' strategie om te focussen op haar kernactiviteiten. De Britse activiteiten van TNT Fashion worden geïntegreerd met TNT Express Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Het hoofdkantoor van TNT Fashion is gevestigd in Oldenzaal. TNT Fashion Group BV biedt supply chain services voor de mode- en lifestyle -industrie, met inbegrip van opslag, verpakken/ompakken, distributie, detailhandel en e - fulfillment diensten. Bij TNT Fashion Group B.V. werken circa 660 mensen.

Belspeed, opgericht in 1983 is een van de toonaangevende mode-en lifestyle logistieke bedrijven in België met een omzet van 35.000.000 euro en 350 medewerkers. Netlog, opgericht in 1994, is een van Turkije's grootste logistiek- en transportbedrijven met een omzet van meer dan  500.000.000 dollar en 4.500 medewerkers.

Het verkoopproces heeft geen invloed op de voorwaarden van afspraken met klanten en leveranciers, meldt TNT. De transactie zal naar verwachting worden afgerond tegen het einde van het tweede kwartaal van 2014.

TNT Express zal wel de express diensten aan blijven bieden aan haar klanten in de mode- , lifestyle -en detailhandel.