Clicky


Nijwa Groep neemt Peters Bedrijfwagens over

Nijwa Groep neemt Peters Bedrijfwagens over
11-03-2014 10:07 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Walter Peters, Directeur van Peters Bedrijfswagens Twente B.V. en Michiel Poel, directeur van Nijwa Groep B.V., hebben overeenstemming bereikt dat Nijwa Groep per 1 april 2014 de activiteiten van Peters Bedrijfswagens overneemt.

Begin 2013 maakte Volvo Group Trucks bekend haar strategie te hebben gewijzigd. Dit betekent onder meer dat de dealernetwerken van Volvo Trucks en Renault Trucks worden geïntegreerd. Wabe van Solkema, algemeen directeur Volvo Group Trucks Nederland: “Door deze integratie beogen we landelijk de kwaliteit van de dienstverlening aan onze gezamenlijke klanten te verbeteren, wordt de dichtheid van het netwerk verhoogd en wordt het productaanbod per vestiging vergroot.”

Zoals Peters Bedrijfswagens een sterke positie in de verkoop en het onderhoud van Renault Trucks heeft, heeft de Nijwa Groep dit voor Volvo Trucks. In het kader van de nieuwe strategie van Volvo Group Trucks om de beide dealernetwerken te integreren, zijn beide dealers tot een strategische overname gekomen.

“Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Peters Bedrijfswagens is een bewezen succesvol bedrijf en brengt met zijn team veel kennis in. Dit komt niet alleen ons, maar zeker ook onze klanten ten goede. Het continu verbeteren van de kwaliteit van dienstverlening voor de klanten staat immers altijd voorop”, verklaart Michiel Poel.

Beide partijen zijn overeengekomen dat Nijwa Groep per 1 april 2014 de verantwoordelijkheid zal dragen voor de verkoop van lichte Renault-bedrijfswagens en het verrichten van reparatie en onderhoud van Renault Trucks. De verkoopactiviteiten van zware bedrijfswagens van Renault Trucks maken geen onderdeel uit van deze overeenkomst, deze functie wordt vervuld door Renault Trucks Nederland.

Voorlopig blijven de medewerkers van Peters Bedrijfswagens nog opereren vanuit de huidige vestiging in Hengelo. In april 2015 verwacht Nijwa een volledig nieuwe dual brand vestiging te openen elders in Hengelo. Hier worden de Renault Trucks-activiteiten en de Volvo Trucks-activiteiten vanuit de huidige vestiging in Oldenzaal samengevoegd. Met de overname van Peters Bedrijfswagens gaan ook andere Nijwa-vestigingen in Beilen, Veenoord, Veendam, Hoogeveen en Rijssen hun werkplaatsen dual brand inrichten.