Clicky


Zoekactie naar verdwenen vliegtuig uitgebreid

Zoekactie naar verdwenen vliegtuig uitgebreid
11-03-2014 09:27 | Ongevallen | auteur De Redactie

KUALA LUMPUR - Het gebied waarin naar het verdwenen Maleisische verkeersvliegtuig wordt gezocht is dinsdag uitgebreid. Niet alleen op zee aan de oostkant van het Maleisische schiereiland, maar ook voor de westkust en op het land wordt nu naar sporen van het toestel gespeurd.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines verdween zaterdagochtend plotseling tijdens een vlucht van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Beijing. Het had 239 mensen aan boord. De speculaties over de oorzaak variëren van een terroristische aanslag, tot een fout van de piloot of een defect aan het toestel. Van het vliegtuig zijn geen noodsignalen ontvangen.

Malaysia Airlines liet dinsdag weten dat nu ook gezocht wordt voor de westkust van het land, bij de Straat van Malakka. Vlucht 370 verdween aan de andere kant van het Maleisische schiereiland, tussen Maleisië en Vietnam, maar volgens de Maleisische luchtmacht waren er op de militaire radar aanwijzingen dat het toestel was omgekeerd.

Azharuddin Abdul Rahman van de Maleisische burgerluchtvaartdienst verklaarde dat de mededeling van Malaysia Airlines niet betekent dat de autoriteiten de kans groter achter dat het vliegtuig aan de westkust is verdwenen. "Het zoeken gebeurt aan beide kanten", zei hij. (Novum/AP)