Transport Online - Ruim 30 hectare natuur verwoest na brand

Ruim 30 hectare natuur verwoest na brand

Ruim 30 hectare natuur verwoest na brand
10-03-2014 20:02 | Binnenland | auteur De Redactie

DRUNEN - In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen heeft maandag in een gebied van 50 hectare brand gewoed. Daardoor is 30 hectare natuur nagenoeg verwoest. Dat meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio maandagavond. "De brand is onder controle en het vuur is nagenoeg uit, maar brandweerlieden zullen de hele avond en mogelijk vannacht nog bezig zijn met blussen."

De brand werd rond 14.30 uur ontdekt en het vuur verspreidde zich vervolgens snel. Brandweerkorpsen uit bijna heel Brabant kwamen naar het natuurgebied om te helpen. "Op dit moment is de inzet niet zo grootschalig meer. Maar mocht de brand later vanavond of vannacht nog weer oplaaien dan kan het zijn dat andere korpsen weer worden opgeroepen", vertelt de zegsman.

De brand kon door de droogte snel om zich heen grijpen. In het bos waar de brand ontstond lagen nog veel oude takken, bladeren en droog gras uit de herfst en winter. "Normaal is dat materiaal redelijk vochtig rond deze tijd van het jaar. Maar het is nu uitzonderlijk droog. Er is maar een klein vonkje nodig om een brandje te veroorzaken", aldus de woordvoerder. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen