Transport Online - Forse natuurbrand in Loonse en Drunense Duinen

Forse natuurbrand in Loonse en Drunense Duinen

Forse natuurbrand in Loonse en Drunense Duinen
10-03-2014 16:23 | Binnenland | auteur De Redactie

DRUNEN - In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen woedt maandagmiddag een grote natuurbrand. De brandweer meldt dat korpsen uit onder meer Den Bosch, Rosmalen, Vught en Waalwijk zijn opgeroepen om de brand te bestrijden.

Brandweerlieden zijn met meerdere tankwagens uitgerukt. Ook zijn een hoogwerker en een politiehelikopter aanwezig zodat de brand van bovenaf kan worden bekeken. De brandweer spreekt van een 'zeer grote brand' die woedt in het droge gras in het bos. De rook is in de omgeving goed te zien.

De brand werd rond 14.30 uur ontdekt. Een woordvoerder van de veiligheidsregio meldt dat het erg droog is in het bos en dat de brand snel om zich heen grijpt. "Dat komt omdat er nog veel oude takken, bladeren en droog gras uit de herfst en winter liggen."De brandweer bestrijdt het vuur van twee kanten. "De brand trekt van het noorden naar het zuiden. Vooralsnog kijken we vooral hoe de situatie zicht ontwikkelt en proberen we de brand te controleren. Daarbij wordt nog niet heel veel geblust", aldus de zegsman.

Het natuurgebied wordt volgens de brandweer elk jaar wel getroffen door natuurbranden. Hoe het vuur maandag is ontstaan, is nog niet bekend. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen