Clicky


'Heineken wil bonusbeleid versoepelen'

'Heineken wil bonusbeleid versoepelen'
10-03-2014 09:03 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Heineken wil de regels omtrent bonussen versoepelen zodat topbestuurders meer kans maken op een extraatje. De bierbrouwer wil de voorwaarden aanpassen om de ongeveer 750 senior managers aan te zetten tot betere prestaties. Beleggers zijn ontstemd over de plannen. Dat schrijft De Telegraaf maandag.

Bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer maakt door de aanpassing dit jaar kans op een bonus van 1,1 miljoen euro. Volgend jaar zou daar nog eens 850 duizend euro bij kunnen komen. Financieel directeur René Hooft Graafland zou dit jaar 550 duizend en volgend jaar 400 duizend euro extra kunnen verdienen.

Door de teugels wat te laten vieren wil Heineken volgens de krant aantrekkelijk en concurrerend blijven. "Als van tevoren duidelijk is dat een bepaalde bonus toch niet meer verdiend kan worden, dan kan dat juist contraproductief gaan werden", zegt een woordvoerder van Heineken in de krant.

Beleggers zijn niet enthousiast over de plannen. De bierproducent zag de winst vorig jaar dalen naar een kleine anderhalf miljard euro. Ook verkocht Heineken minder bier. Grote beleggers achten de plannen daardoor 'ongepast'. (Novum)