Tbs'er doodt zichzelf na schot politie

Tbs'er doodt zichzelf na schot politie
09-03-2014 23:28 | Binnenland | auteur De Redactie

ALKMAAR - Een ontsnapte tbs'er heeft zichzelf zondagmiddag in zijn nek gestoken in Alkmaar. De politie had hem even daarvoor in zijn been geschoten omdat hij dreigde met een mes. De man is overleden, bevestigen woordvoerders van het Openbaar Ministerie en het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De tbs'er van ongeveer 35 jaar was zaterdag niet van onbegeleid verlof teruggekeerd. De patiënt had zaterdagavond terug moeten zijn in de kliniek, waarop het OM de Groep Opsporing Onttrekkingen van de politie de opdracht gaf hem te lokaliseren. De man werd zondag aangetroffen op de Nieuwlandersingel in Alkmaar, maar toen de politie hem wilde aanhouden dreigde de man en werd hij beschoten.

De woordvoerders benadrukken dat zij niet kunnen vaststellen hoe de man precies om het leven is gekomen. Dat moet onderzoek van de Rijksrecherche uitwijzen.

Dat de man met onbegeleid verlof was wil niet zeggen dat hij binnenkort vrij zou komen. In welke kliniek hij werd behandeld wil het OM niet zeggen. Ook over zijn achtergrond wil justitie niets kwijt. (Novum)Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden