Clicky


A29 afgesloten na ernstig verkeersongeval

A29 afgesloten na ernstig verkeersongeval
09-03-2014 15:39 | Ongevallen | auteur De Redactie

WILLEMSTAD - Op de A29 ter hoogte van Willemstad vond zondagmiddag een ernstig verkeersongeval plaats. Bij het ongeval raakte een gezin, waaronder vader, moeder en hun drie kinderen gewond. De vrouw is in verwachting. Over de aard van het letsel is niets bekend, meldt de politie.

Rond 13:05 uur reed het gezin in hun personenauto in op een file voor de openstaande brug. De vijf inzittenden raakten gewond en de bestuurder zat bekneld. Hij is door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Door de aanrijding raakten nog drie andere auto's beschadigd. De vijf gewonden zijn per ambulances overgebracht naar het ziekenhuis.

Naast het gezin raakten nog acht personen licht gewond. Zij konden hun weg zelfstandig vervolgen. De hulpdiensten waaronder politie, brandweer, meerdere ambulances en de Lifeliner rukten massaal uit om eerste hulp te verlenen en het ongeval gezamenlijk en gecoördineerd te behandelen.

Het verkeer in de rijrichting Rotterdam is tot ca. 17:00 uur gestremd, meldt de politie. Op dit moment is er al sprake van een lange file richting Rotterdam. Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingesteld via Dordrecht. Verkeersongevalanalisten zijn ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de exacte toedracht van het ongeval.