Wilders gelooft nog in regeerperiode PVV

Wilders gelooft nog in regeerperiode PVV
09-03-2014 09:52 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders verwacht dat zijn partij in de toekomst nog een rol van betekenis kan spelen in de Haagse politiek. Hij is dan ook niet van plan om zich volledig op Europa te storten, zegt hij zondag tegen nu.nl. "De beste tijden van de PVV liggen nog voor ons", aldus Wilders.

"Mensen denken dat ik naar Europa ga. Dan ga ik veel mensen teleurstellen. Of geruststellen. Ik zal opnieuw lijstduwer worden en hier blijven. Ik geloof echt dat ik nog veel te doen heb. Ik kan de PVV de grootste partij van Nederland maken. Ik voel dat", zegt Wilders. Hij vindt het onzin dat er geen partij zou zijn die niet met de PVV zou willen regeren.

"De kracht van een partij zit ook in zijn omvang en als je groot wordt, wordt heel veel vloeibaar. En de PVV zal niet alleen gaan gedogen, maar ook gaan regeren", gelooft Wilders. "Uiteindelijk gaat het om wat de kiezers willen en welke combinaties mogelijk zijn. Geloof mij, het zijn bijna allemaal machtspartijen. Die zouden hun schoonmoeder nog verkopen om aan de macht te komen."Wilders haalt in het interview verder uit naar het NOS-radiodebat tussen de fractievoorzitters van afgelopen woensdag. Wilders haakte af vanwege Kamerverplichtingen, wat hem op kritiek kwam te staan. "Ik doe liever een spetterend Kamerdebat dan dat ik met wat neuzelaars van de NOS praat over hondenpoep", aldus Wilders. Hij denkt niet dat ook maar iemand naar de debatten luistert.

"De seinen in het land staan op rood met de werkloosheid en faillissementen en wij gaan praten over gemeentelijke herindelingen: ze zijn knettergek. Welke Nederlander is daar mee bezig?", stelt Wilders. (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden