Clicky


'Vermist toestel wilde mogelijk terugkeren'

'Vermist toestel wilde mogelijk terugkeren'
09-03-2014 09:50 | Ongevallen | auteur De Redactie

KUALA LUMPUR - Het vliegtuig van Malaysia Airlines dat zaterdagochtend van de radar verdween probeerde mogelijk te keren. Dat heeft een woordvoerder van de Maleisische luchtmacht gezegd.

De piloot moet de luchtverkeersleiding normaal gesproken op de hoogte brengen als hij wil draaien, maar dat is niet gebeurd. De luchtmacht wil verder geen details geven.

Intussen wordt de passagierslijst nog eens onder de loep genomen. De Maleisische minister van transport zegt dat er vier verdachte namen zijn gevonden. Zaterdagavond werd al duidelijk dat in ieder geval twee namen op de lijst zijn van personen van wie het paspoort in Thailand gestolen is. De autoriteiten houden daarom rekening met een terroristische aanslag.

Het toestel met 239 mensen aan boord was onderweg van Kuala Lumpur naar Beijing toen het contact met het vliegtuig plotseling werd verbroken. De Boeing 777 is vermoedelijk in zee gestort. Reddingsteams zoeken zondag verder naar het toestel.

Op zee werden zaterdagmiddag twee grote olievlekken waargenomen die mogelijk afkomstig zijn van het passagiersvliegtuig. Er werden echter geen wrakstukken gevonden. (Novum/AP)