Transport Online - Gestolen paspoorten aan boord vermiste toestel

Gestolen paspoorten aan boord vermiste toestel

Gestolen paspoorten aan boord vermiste toestel
08-03-2014 16:46 | Ongevallen | auteur De Redactie

MILAAN - Twee namen op de lijst met passagiersgegevens van het vermiste toestel van Malaysia Airlines zijn van personen van wie het paspoort in Thailand gestolen is. Dat hebben de ministeries van buitenlandse zaken van Italië en Oostenrijk zaterdag gezegd. De Verenigde Staten onderzoeken nu of sprake is van een terroristische aanslag.

Een Italiaan wiens naam op de lijst staat, reist momenteel door Thailand en bevond zich niet aan boord van het noodlottige vliegtuig, zei het ministerie in Rome. Luigi Maraldi had in augustus aangifte gedaan van de diefstal van zijn paspoort. Inmiddels heeft Maraldi zijn thuisfront gerustgesteld.

Ook een Oostenrijkse naam op de lijst hoort niet bij de persoon die aan boord van het toestel was. De naam stond in een paspoort dat twee jaar geleden in Thailand gestolen werd, zei het Oostenrijkse ministerie.

NBC meldt zaterdag op gezag van bronnen bij de Amerikaanse overheid dat er vooralsnog geen direct bewijs is voor een verband met terrorisme. "Er kunnen ook andere redenen zijn dat iemand een gestolen paspoort gebruikt, bijvoorbeeld drugssmokkel", zei een woordvoerder. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions