Clicky


Nederlander op vermiste vlucht is 50-jarige vrouw

Nederlander op vermiste vlucht is 50-jarige vrouw
08-03-2014 14:33 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Nederlander op de vermiste vlucht van Malaysia Airlines is een 50-jarige vrouw. Dat blijkt uit een lijst met passagiersgegevens die de luchtvaartmaatschappij zaterdag heeft vrijgegeven.

De Nederlandse ambassade in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken geïnformeerd over de Nederlandse inzittende. "Onze gedachten gaan uit naar alle betrokkenen", schrijft de ambassade op Facebook. De ambassade houdt contact met de luchtvaartmaatschappij over de laatste stand van zaken.

Het toestel met 239 mensen aan boord verdween zaterdagochtend van de radar. Het was onderweg van Kuala Lumpur naar Beijing toen het contact met het toestel plotseling werd verbroken. Het lijkt erop dat de piloten geen tijd hebben gehad een noodsignaal uit te geven.

Reddingsboten en vliegtuigen van China, de Filipijnen en Vietnam zijn op zoek naar het wrak van het vliegtuig, dat vermoedelijk in zee is gestort. De Vietnamese luchtmacht trof op zee twee olievlekken aan die mogelijk van het verongelukte toestel afkomstig zijn. (Novum)