Clicky


Deel slachterij Van Hattem Vlees failliet

Deel slachterij Van Hattem Vlees failliet
07-03-2014 20:42 | Faillissementen | auteur De Redactie

DODEWAARD - Een deel van vleesverwerker Van Hattem Vlees uit Dodewaard is failliet. Het gaat om het deel waar het personeel was ondergebracht. Zo'n vijftig mensen zitten door het faillissement zonder werk, laat de raadsman van het bedrijf vrijdagavond weten.

Het bedrijf had het faillissement zelf aangevraagd omdat het de salarissen van de werknemers niet kon betalen doordat de slachterij stil ligt. Door het faillissement krijgen ze nu een uitkering van het UVW. Het bedrijf hoopt 'op korte termijn' een doorstart te kunnen maken en het personeel weer terug in dienst te nemen.

Van Hattem Vlees raakte begin dit jaar in opspraak vanwege gesjoemel met paardenvlees. Het bedrijf moet al het vlees dat de afgelopen twee jaar is geproduceerd terughalen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bepaalde vorige maand bovendien dat Van Hattem voorlopig geen dieren meer mag slachten, omdat het bedrijf er niet in slaagt het systeem waarmee vlees getraceerd kan worden aan te passen. Van Hattem krijgt zijn erkenning pas terug als het traceringssysteem op orde is. (Novum)