Clicky


Chauffeur van duizenden euro's beroofd langs A6

Chauffeur van duizenden euro's beroofd langs A6
07-03-2014 20:25 | Binnenland | auteur De Redactie

EMMELOORD - Een Macedonische chauffeur van een bestelbus is donderdagmorgen beroofd door twee mannen die zich voordeden als politieagenten, meldt de politie vrijdag.

Op donderdag om 11:00 uur kreeg de politie de melding dat een chauffeur beroofd zou zijn. Agenten die ter plaatse gingen, troffen een 50-jarige man uit Macedonië met een bestelwagen, die verklaarde dat hij op de A6 reed, toen vanuit een auto met een blauwe staaflamp hem duidelijk werd gemaakt de auto te volgen naar de carpoolplaats.

Daar vertelden de twee mannen dat zij politiemensen waren en vroegen zij de chauffeur of hij drugs of geld smokkelde. Het geld, een paar duizend euro, dat de chauffeur bij zich had, namen de mannen mee ter controle naar hun auto. Toen zij in de auto zaten, reden ze met hoge snelheid weg richting Friesland. De Macedoniër zette de achtervolging in, maar raakte de auto uit het oog. De chauffeur belde daarop de politie vanaf een parkeerplaats. Ondanks politie-inzet langs de route en een Burgernetoproep werden de auto en de verdachten niet meer gezien.

De politie is op zoek naar getuigen die de donkere Audi hebben gezien, in combinatie met blauwe lichtstaaf en met bestelbusje met een Macedonisch kenteken. Omstreeks 10.45 waren zij op de carpoolplaats aan de Hannie Schaftweg. De zwarte Audi reed daar met flinke snelheid weg, achtervolgd door het bestelbusje.

Van de beide inzittenden van de vluchtende auto is bekend dat zij blond haar hadden.