Van Eck levert de 14e Küken Thermo Transporter aan Fraport AG

Van Eck levert de 14e Küken Thermo Transporter aan Fraport AG
07-03-2014 13:35 | Trailers | auteur De Redactie

FRANKFURT - Afgelopen maand leverde Van Eck de veertiende Küken Thermo Transporter af aan Fraport AG te Frankfurt. De Küken Thermo Transporter is bestemd voor het vervoer van levende kuikens van het vliegtuig naar het dierenverblijf op de luchthaven. 

Fraport AG is de grootste afhandelaar van luchtvracht op de luchthaven van Frankfurt. In 1997 ontwikkelde Van Eck de eerste Küken Thermo Transporter voor Fraport en in de afgelopen jaren is het voertuig samen met de klant verder ontwikkeld met als doel de eendagskuikens onder perfecte omstandigheden op de luchthaven te vervoeren en de duurzaamheid van het voertuig te verhogen. Bij de ontwikkeling heeft Van Eck gebruik gemaakt van haar expertise op het gebied van luchtvracht- en eendagskuikenvervoer.

Deze expertise is onontbeerlijk voor een succesvol transport van levende kuikens. Zo is het van essentieel belang dat de lichaamstemperatuur van de kuikens op het gewenste niveau wordt gehouden en dat de kuikens voldoende zuurstof krijgen. Door gebruik van geavanceerde technologieën zoals extra ventilatoren, een filtersysteem en een speciaal ontworpen uitblaasplafond is het mogelijk een optimaal zuurstofgehalte (in plaats van optimale zuurstof) in de laadruimte te krijgen, waardoor uitval van kuikens tijdens het transport zo veel mogelijk wordt beperkt. 

Dit type voertuig is, vanwege de goed beheersbare temperatuur en luchtvering, ook inzetbaar voor goederen als computerchips en andere temperatuurgevoelige producten.

Door toepassing van de techniek van de onafhankelijke wielophanging (zoals bij de dubbeldektrailers) is ook de levensduur sterk verbeterd en gaan de banden vijf keer langer mee. De maximale lading die meegenomen kan worden met dit voertuig bedraagt 5.000 kg, ofwel één luchtvrachtpallet van 3.180 mm lang.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden