Clicky


Vion vindt toch koper voor groentebedrijf Oerlemans

Vion vindt toch koper voor groentebedrijf Oerlemans
07-03-2014 10:52 | Algemeen | auteur De Redactie

VENLO - Vleesverwerker Vion heeft in investeringsmaatschappij H2 alsnog een koper gevonden voor groentebedrijf Oerlemans Foods. Vorig jaar werd een koopovereenkomst met een andere partij nog geannuleerd. Hoeveel H2 bereid is te betalen voor Oerlemans, is vrijdag niet bekendgemaakt.

Het bedrijf uit Venlo levert onder meer diepvriesgroenten onder de eigen naam Oerlemans en de namen Keizer, Bio+ en Bauer. Het zelfstandige onderdeel van Vion heeft fabrieken in Nederland en Polen en een omzet van ongeveer 135 miljoen euro. Bij het bedrijf werken 740 mensen. Een woordvoerder van H2 zegt dat de investeerders inzetten op verdere groei van het bedrijf.

Vion sloot vorig jaar januari al een koopovereenkomst over Oerlemans met conservenbedrijf Baltussen. Die deal ketste een paar maanden later af, omdat de partijen het onder meer niet eens konden worden over de verkoopprijs.

Vion, dat volledig in handen is van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO), heeft de afgelopen jaren flink gesneden. De Britse activiteiten werden verkocht en er verdwenen tientallen banen.

H2 en Vion verwachten dat de transactie in het tweede kwartaal afgerond kan worden, na het verkrijgen van de wettelijke goedkeuringen. (Novum)