Clicky


Chauffeur bekneld na ongeval met drie vrachtwagens op A4

Chauffeur bekneld na ongeval met drie vrachtwagens op A4 [+foto]
07-03-2014 09:54 | Ongevallen | auteur De Redactie

ABBENES - Op vrijdagmorgen omstreeks 09.20 uur vond er een ernstig verkeersongeval plaats op de A4, ter hoogte van het Aquaduct bij Abbenes. Hierbij raakten drie personen gewond.

Een 61-jarige man uit Tilburg reed in een vrachtwagen met aanhanger over de A4 in de richting Amstelveen. De man remde af bij het naderen van het aquaduct, waarvan hij zich afvroeg of de combinatie er onderdoor kon. Een 52-jarige man uit Maasdijk, die in een truck met oplegger achter de Tilburger reed, zag de combinatie voor hem afremmen en remde ook. Achter hem reed (als derde) een 31-jarige Haarlemmer op een vrachtwagen. Hij kon niet meer op tijd afremmen.

Een 33-jarige man uit Heerjansdam reed met zijn bestelauto vervolgens achterop het ongeval. Ten slotte kon een vrachtwagen, die daar weer achter reed, nog op tijd uitwijken. Hij raakte in het voorbijgaan nog wel de tweede vrachtwagen.

Foto: Twitter/Takel_Dennis

De bestuurder van de tweede vrachtwagen, een man uit Maasdijk, liep gebroken ribben op. Hij werd voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. De Haarlemmer kwam door de klap bekneld te zitten in zijn auto. Hulpdiensten werden ingeschakeld om de man uit zijn cabine te bevrijden. Hij had zwaar lichamelijk letsel opgelopen. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert momenteel niet meer in levensgevaar.

Een deel van de rijbaan is tot ongeveer 14.00 uur afgesloten geweest voor het verkeer.